Акціонери Twitter проголосували за схвалення угоди з Ілоном Маском про покупку компанії за $44 мільярди. Рішення прийняли під час короткої конференції з інвесторами зі штаб-квартири компанії в Сан-Франциско, повідомляє BBC.

Тепер Twitter намагатиметься змусити Ілона Маска купити компанію через суди. Зустріч відбулася після свідчень колишнього керівника служби безпеки компанії Пітера Затко перед Сенатом США.

У квітні Twitter погодився продати компанію Ілону Маску, проте угода відтягувалася після заяви Маска про те, що компанія обманула його щодо кількості ботів на платформі. Він сказав, що передумав купувати соціальну мережу в травні, але Twitter заявляє, що Ілон Маск не може відмовитися від угоди.

В Twitter стверджують, що менш як 5% монетизованих щоденних активних користувачів та тих, хто може переглядати рекламу, є ботами.  В той час як Ілон Маск заявляє, що кількість несправжніх акаунтів на платформі може бути в рази вищою. Зараз Twitter оцінюється в $32 мільярди, що значно нижче $44 мільярдів, за які його хотів купити Маск. Голосування акціонерів могло б означати кінець судового процесу Twitter, але тепер вони дали компанії зелене світло для продовження судових баталій проти Ілона Маска.

Сторони постануть перед судом штату Делавер у жовтні. Під час слухання суддя вирішить, чи повинен Маск купити Twitter. Незадовго до цього колишній очільник служби безпеки компанії Пітер Затко був у Вашингтоні, даючи свідчення перед юридичним комітетом Сенату щодо ймовірних недоліків безпеки соціальної мережі.

Він сказав законодавцям США, що компанія «вводить громадськість в оману» про те, наскільки безпечною є платформа. Чоловік також розповів, що Twitter «на десятиліття відстав» від стандартів безпеки. Сам Twitter повідомляє, що Затко звільнили з роботи, а ці заяви є неточними. Раніше Пітер Затко підтримав тезу Ілона Маска про те, що платформа має більше спаму та підроблених облікових записів, ніж вона визнала. Втім, під час слухань у Сенаті він не став уточнювати це.

Відомо також, що адвокатам Маска буде дозволено використовувати свідчення Затко у суді. Хоча його доповідь у Сенаті здебільшого була зосереджена на питаннях національної безпеки – і офіційно не пов’язана зі спробою Маска вийти з угоди про купівлю Twitter.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Ілон Маск не купив Twitter, бо хвилювався через «Третю світову війну» напередодні 9 травня.