Спершу Ілон Маск активно вів переговори, а потім відмовився від купівлі Twitter за $44 мільярди, назвавши ціну невиправданою нібито через велику кількість ботів на платформі, яку приховувало керівництво соцмережі.

Зараз у кар’єрі Маска триває одна з найтяжчих судових справ навколо скасування угоди про купівлю Twitter. Вона може поставити під загрозу його величезні статки у $240 мільярдів. Центральним у судовому процесі є пошуки інформації в повідомленнях та електронних листах Маска, щоб дізнатися, що він насправді думає про угоду. Таким чином Twitter хоче показати, що Ілон з самого початку шукав причини, щоб зірвати купівлю. Це стане ключем до перемоги в справі та примусить Маска все ж таки заплатити $44 мільярди за компанію, повідомляє Intelligencer.

Юристи Twitter виявили, що Ілон Маск побоювався путіна. Принаймні того, що він може підірвати світ і зробити покупку Twitter марною. 8 травня, напередодні параду в Москві присвяченому 9 травня («День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні»), Маск написав Майклу Граймсу, технічному банкіру Morgan Stanley:

«Сповільнимося на кілька днів. Завтрашня промова путіна надзвичайно важлива. Немає сенсу купувати Twitter, якщо ми йдемо до Третьої світової війни», – йдеться в доповіді Вільяма Савітта, юриста Twitter.

За кілька тижнів до цього Маск фактично уклав угоду про купівлю Twitter, та через п’ять днів він написав у своєму твіттері, що вона «відкладена». У той час росія залякувала світ застосуванням ядерної зброї. Юрист Twitter запевняє, що Маск шукав привід, щоб зірвати угоду.

«Правда в тому, що містеру Маску не вдалося надати майже жодних доказів того, чому він змінив свою думку», – вважає Вільям Савітт.