Зак Нелсон (Zack Nelson) не відмовляє собі у можливості розламати нові флагмани. Samsung Galaxy Fold4, який офіційно представили на початку цього місяця, також потрапив на канал JerryRigEverything, пройшовши стандартну низку випробувань з додатковим завданням — грудою пилу.

Річ у тому, що складані смартфони не завжди можуть похизуватися такою витривалістю, як звичайні флагмани. Більшість з них має захист й від пилу. Samsung цього разу не побоялися зазначити у себе на сайті, що модель має надійний корпус, тому Зак мав це перевірити різними способами.

І дійсно, смартфон може витримати трохи більше, ніж здається на перший погляд. Початкові тести показали, що подряпати металеві фрагменти корпусу доволі легко, що не дивно. А от скло непогано зберігає зовнішній вигляд після дряпання ножем.

На жаль, із захистом внутрішнього дисплея наразі нічого змінити не вдається. З цим екраном так само потрібно бути обережнішим, адже пошкодити його можна навіть сильно натиснувши нігтем.

Будь-які спроби Зака традиційно зігнути корпус провалилися. Шасі корпусу смартфона справді може витримати значні перевантаження, через що можна не хвилюватися, якщо на смартфон невдало сядуть на дивані чи він потрапить під, скажімо, рюкзак або сумку. (Хоча й тут, напевно, можуть бути виключення.)

Що дійсно цікаво, це те, як цей корпус «відреагував» на пил. Зак щедро притрусив пристрій пилом з дрібним камінням. Ще й з усіх боків. Значних пошкоджень від цього не було. Здається, навіть шарніру це не завадило залишитися у непоганому стані. Це, звісно, в жодному разі не означає, що ґаджет зможе постійно працювати в таких умовах, але якщо трапиться такий випадок, то м’яка серветка та балончик зі стислим повітрям мають виправити ситуацію.

Тож Samsung можна тільки похвалити, адже їм вдалося розробити складаний смартфон, який спроможний витримати такі «тортури», які здатні зламати деякі моноблоки.