З моменту відмови від класичного з’єднання навушників зі смартфонами та комп’ютерами, бездротові моделі отримують все більше нових функцій. Спочатку вони вчилися боротися з зовнішнім шумом, а зараз «розбираються» з просторовим аудіо. Компанія LG також долучилася до тренду, випустив одразу дві моделі з підтримкою такої технології, а з налаштуванням звуку допомагали Meridian.

Нова флагманська модель називається TONE Free T90. Як і її попередник, вона має кейс UVnano, який має вбивати бактерії на навушниках, а також може виступати Bluetooth-передавачем для пристроїв, як не мають можливості бездротового з’єднання.

Нові TWS-навушники від LG отримали підтримку просторового аудіо

А от «фішкою» нової моделі стала підтримка технології Dolby Head Tracking, яку в LG схарактеризували наступним чином:

Dolby Head Tracking повторно калібрує звук, коли користувачі рухають головою, для природнішого звучання. Слухачі відчують себе в центрі сцени та отримають абсолютно новий рівень занурення у звук, незалежно від того, слухають вони музику, дивляться фільми, насолоджуються улюбленими серіалами чи грають у відеоігри.

Також Tone Free T90 отримали нові драйвери, які мають забезпечити відчутно глибший бас. З вимкненою системою шумогасіння навушники розраховані на 9 годин роботи, а батарея в кейсі забезпечить запас в ще 18 годин.

Друга представлена модель — TONE Free Fit (TF8). Ці навушники розраховані на використання під час зайняття спортом, тому мають додаткові фіксатори та захист від води та пилу за стандартом IP67.

Нові TWS-навушники від LG отримали підтримку просторового аудіо

Ця модель не має Dolby Head Tracking, але має Headphone Spatial Processing, що також забезпечить просторове звучання. Самі навушники мають працювати до 10 годин, а футляр (також UVnano) додає ще 20.

Таким чином LG планує конкурувати з Apple (як AirPods, так і Beats), Samsung та майбутніми Google Pixel Buds Pro.