Обурення користувачів Instagram новими змінами на платформі принесло результат. Компанія скасовує тестову версію додатка, яка показувала дописи у повноекранному форматі та зменшить дію алгоритму, який завалив стрічки відео від сторонніх акаунтів. 

«Я радий, що ми ризикнули — якщо ми час від часу не зазнаємо невдач, значить, ми не мислимо достатньо масштабно чи достатньо сміливо. Але нам точно слід зробити великий крок назад і перегрупуватися. [Коли] ми багато чому навчилися, ми повертаємося з якоюсь новою ідеєю чи ітерацією. Тож ми збираємося над цим працювати», – говорить керівник Instagram Адам Моссері. 

Нагадаємо, зміни в Instagram викликало незадоволення багатьох користувачів. Тим, хто використовував платформу для спілкування з друзями та родиною, не сподобалось, що їх стрічки переповнені відео від людей, на яких вони не підписувались. 

Обурення досягло піку, коли проти оновлень виступили суперінфлюенсерки Кайлі Дженнер і Кім Кардаш’ян. Вони звинуватили платформу у спробах бути TikTok і закликали «зробити Інстаграм знову Інстаграмом». Разом сестри мають 686 мільйонів підписників, тож їх голос є впливовим у соцмережі. 

У відповідь на заклик інфлюенсерок Адам Моссері випустив відео, у якому виправдовував нові зміни та намагався пояснити, чому в Instagram стане все більше відео. Проте вже за кілька днів Моссері визнав, що зміни зайшли надто далеко. 

«Люди розчаровані новими дизайнами стрічки, а дані про використання не надто хороші. Тож я вважаю, що нам потрібно зробити великий крок назад, перегрупуватися та зрозуміти, як ми хочемо рухатися вперед», – говорить він. 

Instagram намагається краще конкурувати з TikTok, тому певні зміни роблять його подібним до китайської соцмережі. Зокрема, нещодавно на платформі анонсували, що всі відео, коротші за 15 хвилин, будуть автоматично поширюватись як Reels. Також Instagram розширює можливості для створення реміксів і додає більше нових шаблонів для Reels.