Кайлі Дженнер та Кім Кардаш’ян, які разом мають 686 мільйонів підписників, наказали Instagram «перестати намагатися бути TikTok». Вони розмістили заклик у Stories, повідомляє Insider. 

«Зробіть Інстаграм знову Інстаграмом (перестань намагатися бути TikTok, я просто хочу бачити милі фото моїх друзів). Справді, кожного», – поширили обидві інфлюенсерки. 

Моделі та бізнесвумен мають великий вплив у Instagram. Після того, як у 2018 році Кайлі Дженнер зробила твіт, що вона припиняє використовувати Snapchat після його редизайну, його акції впали на 8% того ж дня. Збитки на той час оцінили у $1 мільярд. 

Заяви інфлюенсерок дуже невчасні для Meta. Компанія впроваджує кілька змін у своїх основних продуктах – Facebook та Instagram – щоб зробити їх більш подібними до TikTok. Стрічку Facebook чекає редизайн і вона пропонуватиме більше рекомендованого контенту. 

Instagram робить акцент на Reels і поширюватиме в цьому форматі всі відео, коротші за 15 хвилин. З часом він планує додавати більше рекомендацій для користувачів, як це робить TikTok. Проте не всі, особливо знамениті користувачі погоджуються з цими змінами.