Учора Instagram оголосив про зміни – усі нові відеодописи, коротші за 15 хвилин, будуть автоматично поширюватись як Reels. Відео, розміщені до цього оновлення, залишаться у старому форматі. Вкладки відео та Reels об’єднаються в одну, щоб створити єдиний розділ для всіх відео. 

Що змінює оновлення?

  • Якщо ваш акаунт публічний і ви додаєте відео, що перетвориться на Reels, будь-хто зможе його подивитись і використати оригінальне аудіо для створення власних Reels. 
  • Якщо ваш акаунт приватний, підписники зможуть тільки дивитися Reels.
  •  Будь-хто може зробити ремікс з вашим Reels, якщо ваш акаунт публічний. Однак створенню реміксів можна запобігти у налаштуваннях облікового запису. 

Оновлення може створити деякі труднощі. Зокрема, буде складно поширювати горизонтальні відео, якщо вони будуть завантажуватись у вертикальний формат Reels. 

Компанія почала тестувати новинку кілька тижнів тому, а ще за кілька тижнів вона стане постійною. У Instagram говорять, що це спроба запропонувати користувачам повноекранний захоплюючий досвід. 

Окрім цього оновлення, у Reels можна буде записувати контент і одночасно свою реакцію на нього на основну та фронтальну камери. Ввімкнути дві камери разом допоможе функція Dual у камері Instagram.

Оновлення у Instagram: відео, коротші за 15 хвилин, будуть поширюватись як Reels

Instagram також оновить функцію Template для Reels. Тепер, відкриваючи камеру Reels, можна переглядати безліч шаблонів і завантажувати в обраний одразу фото і відео. Минулого місяця компанія також дозволила створювати новий Reels з аудіо та форматом вже існуючого. 

Крім цього, компанія розширила Reels Remix, власну версію TikTok Duets. Збільшуються можливості шаблонів для реміксу – можна буде обирати між зеленим екраном, горизонтальним або вертикальним поділом екрана і видом «картинка в картинці», щоб додавати власні відеокоментарі до існуючих Reels. Remix буде доступний і для фото. 

Оновлення у Instagram: відео, коротші за 15 хвилин, будуть поширюватись як Reels