Епатажний мільярдер та інноватор Ілон Маск останнім часом з’явився вже у кількох скандалах. У травні стало відомо, що його звинувачують у сексуальних домаганнях до стюардеси SpaceX, а минулого місяця він звільнив співробітників SpaceX, які засудили його поведінку у відкритому листі.

Новий скандал ставить Маска та всіх, хто його виправдовував, у ще більш незручне становище. Згідно з даними Business Insider, мільярдер має близнюків від однієї з топ-менеджерок, Шивон Зіліс.

Діти народились у листопаді минулого року, а у квітні 51-річний Маск і 36-річна Зіліс подали документи на зміну їхніх імен, щоб вони «мали прізвище батька і містили прізвище матері як частину свого по батькові». У травні суд схвалив це прохання. 

За даними Insider, Зіліс познайомилася з Маском у 2016 році у ролі директорки OpenAI. Зараз вона є наймолодшим членом ради директорів у компанії. Повідомляється, що у 2017 році вона також стала директоркою проєкту у Tesla. Крім цього, Зіліс обіймає посаду директорки з операцій і спеціальних проєктів Neuralink, де Маск є одним з генеральних директорів, і може долучитися до керування Twitter, якщо Маск все ж купить компанію. 

Схоже, що таким чином Маск має уже дев’ять дітей від різних партнерів. Однак головне питання, яке ставить ця історія – чи є у компаніях Маска заборона на стосунки між керівниками та співробітниками. Більшість компаній розміру Tesla та SpaceX та інших мають правило, що не дозволяє зустрічатись колегам, розділеним двома рівнями у ланцюжку влади. Однак Маск відомий тим, що зневажає традиційні правила.

Наявність дітей також створює ризик позовів з боку Зіліс, якщо у певний момент вона вирішить, що Маск зловживав керівним положенням. Наостанок, скандал погано позначиться на репутації та може «охолодити» стосунки мільярдера з урядом, який уже прискіпливо ставиться до Tesla за адміністрації Байдена.

Наразі Ілон Маск не дав прямої відповіді на питання, чи дійсно він має дітей зі своєю співробітницею. Однак він прозоро натякнув, що це правда, своїм підписникам у Twitter.

«Роблю все можливо, щоб допомогти подолати кризу депопуляції. Падіння рівня народжуваності – це найбільша небезпека, з якою стикається цивілізація», – написав він.