Зі SpaceX звільнили декілька співробітників, які написали й поширили відкритий лист проти Ілона Маска. У листі критикувалась його поведінка, що нібито негативно впливає на репутацію компанії. Президентка компанії звинуватила лист у «надмірному активізмі», повідомляє The Verge.  

«Як наш генеральний директор і найвідоміший представник, Ілон сприймається як обличчя SpaceX – кожен його твіт стає де-факто публічною заявою компанії. Критично важливо пояснити нашим командам і потенційному пулу талантів, що його повідомлення не відображають нашу роботу, нашу місію чи наші цінності», – йшлося у листі.  

Співробітники почали збирати підписи до листа у відкритому каналі компанії, до якого мають доступ понад 2600 осіб. Пізніше лист збиралися передати президентці SpaceX Гвен Шотуелл. 

Натомість кілька творців листа звільнили, згідно з листом президентки. Першими цю новину поширили The New York Times.

«Лист, клопотання і загальний процес змусили працівників почуватися некомфортно, залякано та принижено, і/або сердито, оскільки лист наполягав підписати щось, що не відображало їх погляди. У нас забагато критичної роботи, яку треба опрацювати, і немає потреби у такому надмірному активізмі», – йдеться у відповіді президентки.