У SpaceX вважають, що поведінка Ілона Маска негативно впливає на всю компанію. Співробітники підприємства створили відкритий лист, який обговорюють у внутрішньому чаті та заохочують усіх підписати його публічно або анонімно. Підписаний лист передадуть президентці SpaceX Гвен Шотуелл. 

У листі йдеться про те, що дії Ілона Маска та нещодавні звинувачення у сексуальних домаганнях погано відбиваються на репутації SpaceX. Поки невідомо, які саме працівники компанії створили листа. 

«Поведінка Ілона у публічній сфері є частою причиною відволікання та збентеження серед нас, особливо за останні тижні. Як наш генеральний директор і найвідоміший представник, Ілон сприймається як обличчя SpaceX – кожен його твіт стає де-факто публічною заявою компанії. Критично важливо пояснити нашим командам і потенційному пулу талантів, що його повідомлення не відображають нашу роботу, нашу місію чи наші цінності», – йдеться у листі.  

Останнім часом Маск був особливо активним у Twitter і часто не обирав виразів. У грубих жартах він зачепив Біла Гейтса та аерокосмічну компанію Джеффа Безоса Blue Origin. Також він продовжує спроби придбати Twitter. 

Лист опублікували на внутрішньому каналі SpaceX, де присутні понад 2600 співробітників. У ньому стверджується, що компанія не дотримується заявленої політики «без мудака» та нульової толерантності до сексуальних домагань. Також у листі пропонується три способи розв’язати проблему:

  1. SpaceX має «публічно розглянути та засудити шкідливу поведінку Ілона у Twitter»;
  2. Компанія повинна «притягувати все керівництво до відповідальності» за погану поведінку;
  3. SpaceX має «чітко визначити, що саме передбачає політика «без мудака» і нульової толерантності до домагань, і дотримуватись її послідовно». 

Багато співробітників погодились із заявами у листі. У внутрішньому обговоренні він зібрав понад сотню коментарів. 

Копію листа, яка опинилася у видання The Verge, можна прочитати за посиланням.