Маск вчергове переглянув угоду про придбання Twitter та збільшив частку, яка фінансується коштами інвесторів та власних грошей, пише Bloomberg. Тепер вона складає $33,5 мільярда. Нагадаємо, загальна сума угоди – $44 мільярди. 

Таким чином мільярдер додатково надає $6,25 мільярда фінансування і зменшує частку кредитних коштів на ту ж суму. Оскільки угода мала частково фінансуватися завдяки кредиту, прив’язаному до частки Маска в Tesla, це зменшує ризик для нього та кредиторів. Особливо це має значення на тлі нещодавнього падіння акцій Tesla. Після того, як Маск вперше оголосив про свою частку в Twitter на початку квітня, вони впали на 40%.

Проте Ілон Маск все ще шукає повну суму у $33,5 мільярда. Ймовірно, він звернеться до інвесторів по допомогу – вже відомо, що мільярдер веде переговори з засновником Twitter Джеком Дорсі та іншими. Раніше цього місяця він уже отримав $7,1 мільярда від мільярдера Ларрі Еллісона, Sequoia Capital і Binance.

Після оголошення Маском нових умов угоди акції Twitter зросли на 6,8%. Водночас акції Tesla впали на 1,4%. Зараз акції соцмережі коштують близько $37 – це все ще набагато менше за запропоновані Маском $54,2.