Не лише українці створюють ігри, які так чи інакше відображають події російсько-української війни, такі як Zero Losses, або «Котяцький драйв». До українців приєдналися і західні розробники.

Ми вже згадували польський проєкт FUCK PUTIN та шутер від шведського розробника Slava Ukraini!. І ось ще одна гра від команди з Польщі – Ukraine Defense Force Tactics.

Автори Ukraine Defense Force Tactics – польська студія Spacewalkers з Кракова, яка розробляє космічні адвентюри у всесвіті Interregnum Chronicles. Перший проєкт команди, Interregnum Chronicles: Signal, вже вийшов на Steam, демо-версія другого Interregnum Chronicles: False Prophet як раз готується до публікації.

За словами самих розробників, з самого початку гарячої фази війни вони хотіли зробити щось для України й нарешті один з членів команди Spacewalkers запропонував створити гру, усі кошти з продажу якої підуть на допомогу українцям.

Хоч для ігор серії Interregnum Chronicles студія Spacewalkers використовує Unreal Engine 4, для невеликого і геть не схожого на їх попередні роботи Ukraine Defense Force Tactics обрали рушій Godot Engine. Уся розробка, включаючи програмування, створення графіки, музики та звуку зайняла 3 місяці.

Ukraine Defense Force Tactics – це покрокова тактика, в якій вам, командуючим невеликими загонами ЗСУ, треба стримувати переважаючі сили окупантів. Мета – знищити якомога більше рашистів, до того, як відвести свої війська. Кожен знищений ворог дає Славу, яку можна витратити на апгрейд військ.

Ukraine Defense Force Tactics вже доступна на Steam. Зараз гра продається зі знижкою у 34% та коштує усього 39 грн.