Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, якого активно критикує бізнес через його податкові ініціативи та збирає підписи за відставку, прозвітував про перерахування до бюджету України податків від сервісу OnlyFans.

«Перші надходження до бюджету від податку Google: Сайт OnlyFans — $305 тис. Внесок індустрії розваг у фінансування нашої Перемоги. Очікуємо наступні!» – написав Гетманцев у своєму Telegram-каналі.

Так званий «Податок на Google» набув чинності минулого року та запровадив оподаткування ПДВ (20%) електронних послуг для компаній, що надають їх фізичним особам на митній території України. Під нього підпали платні інтернет-сервіси, зокрема й OnlyFans, який активно використовується як платформа для дорослого контенту. Причому якщо українці можуть без проблем його передивлятися, то для творців є загроза кримінального переслідування.

Минулого року поліція Києва аж три рази проводила «контрольні закупки» порнографії на OnlyFans, щоб притягнути до відповідальності користувачку сервісу. Тому пану Гетманцеву варто було б почати працювати у напрямку декриміналізації та оновлення застарілого законодавства, яке забороняє створення та розповсюдження в Україні порнографічного контенту, навіть якщо людина робить це самостійно на OnlyFans. Це було б більш логічним кроком для збільшення податкових надходжень в бюджет, ніж спроби збільшити податки для постраждалого від війни бізнесу.