З’явилися чутки, що Electronic Arts активно шукає потенційного покупця або можливість об’єднання, а перемовини про викуп з EA веде не хто-небудь, а сама Apple. Крім того, серед можливих покупців називають Amazon та Disney. Про це пише 9To5Mac з посиланням на Puck.

Як пишуть, ідея викупу або злиття виникла після того, як на початку цього року Microsoft придбала Activision Blizzard за $68 млрд. Невдовзі після цього Sony придбала Bungie за $3,6 млрд. Перед цим була угода між Take-Two Interactive та Zynga на $12,7 млрд. Після цього інвестори заговорили про привабливість ігрового ринку і можливу нову хвилю об’єднань впродовж 2022 р.

Начебто EA не проти злиття у разі, якщо Ендрю Вілсон залишиться генеральним директором об’єднаної компанії. Вілсон займає позицію CEO Electronic Arts з вересня 2013 р. У серпні 2017 р. він став також членом ради директорів Intel.

Цікаво, що корні Electronic Arts виходять саме з Apple. Тріп Хокінс займав пост директора Apple зі стратегії та маркетингу коли в 1982 р. він покинув компанію, щоб заснувати EA.

Прессекретар EA Джон Резебург заявив, що компанія не буде коментувати будь-які «чутки та спекуляції, пов’язані з придбанням чи об’єднанням». «Ми пишаємося тим, як зростає наша компанія, маючи портфоліо дивовижних ігор, створених на основі потужних IP командами неймовірно талановитих митців. Ми пишаємося нашим ком’юніті з понад пів мільярда гравців. Попереду ми бачимо дуже світле майбутнє», – додав Резебург.

Apple теж не коментує потенційну угоду з Electronic Arts.

Electronic Arts і сама не проти придбати деяких розробників. Лише у 2021 р. видавець придбав чотири великих ігрових студій – Codemasters, Glu Mobile, Metalhead Software та Playdemic, витратив на це близько $5 млрд.

Але деякі останні релізи EA показали дуже погані результати. Провалився у продажі Battlefield 2042, Grid Legends від Codemasters, на який покладали великі надії, погано стартував та втратив усіх гравців впродовж місяця, від продовження ліцензії FIFA видавець відмовився. Крім того, майбутнє серій Need for Speed, Dragon Age, Mass Effect викликає хвилювання фанатів. Схоже EA дійсно не у найкращій формі.

З іншого боку, Apple зосереджена на мобільному геймінгу та просуванні власного сервісу Apple Arcade. Що саме дасть компанії з Купертіно вихід на консольний та ПК ринок трохи не зрозуміло.

Але подивимось, такі чутки на порожньому місці не з’являються. Ринкова капіталізація EA прямо зараз – $37,62 млрд, тобто сума угоди скоріш за все буде меншою ніж Microsoft / Activision Blizzard. На кого ставите ви? Apple, Amazon чи Disney?