Американський видавець відеоігор Take-Two Interactive, чудово відомий хардкорним геймерам завдяки серіям ігор GTA, Red Dead, BioShock, Borderlands, Mafia, Sid Meier’s Civilization, XCOM, NBA 2K, WWE 2K та іншим, сповістив про придбання усіх акції ігрової компанії Zynga, що випускає такі популярні мобільні ігри як FarmVille, Zynga Poker та Words with Friends. Запропонована сума – $12,7 млрд.

Це найбільша угода за усю історію відеоігор. У 2020 році Microsoft придбала ZeniMax Media, яка на той час володіла Arkane Studios, Bethesda Softworks, id Software, MachineGames та іншими студіями, усього за $8,1 млрд. У тому ж 2020 р. Electronic Arts заплатила за виробника автосимуляторів Codemasters усього $1,2 млрд. До останнього анонсу найбільшою угодою на ринку відеоігор вважалось придбання 2016 року, коли китайський холдинг Tencent викупив 81% акцій фінського розробника мобільних ігор Supercell (Clash of Clans, Brawl Stars та інші) за $8,6 млрд.

На думку представників Take-Two Interactive, лінійки компаній взаємодоповнюють одна іншу. У Take-Two є найкраще на ринку портфоліо консольних та комп’ютерних ігор, у Zynga – провідні мобільні франшизи. До того ж у Take-Two не приховують намірів випускати мобільні ігри за своїми чинним IP. Чекаємо на мобільні GTA, BioShock та Borderlands.

Сторони планують закрити угоду до кінця червня 2022 року.