Лише тиждень тому ми дивувалися сумі, яку Take-Two Interactive збирається заплатити за розробника мобільних та онлайн-ігор Zynga, як Microsoft легко перебиває ці рекордні жалюгідні $12,7 млрд, пропонуючи за активи Activision Blizzard зразу $68,7 млрд. WOW, just WOW!

Так, ви почули усе вірно. Один із найбільших видавців ігор (4 місце за доходом за підсумками 2020 р.), один з двох головних платформовласників, купує іншого вельми великого видавця (6 місце за доходом у 2020 р.). Це і справді епохальне придбання, яке дасть Microsoft черговий козир у протистоянні з Sony.

Тому що Activision Blizzard – це мільйони гравців. Це Call of Duty, Crash Bandicoot, Guitar Hero, Tony Hawk’s, Spyro/Skylanders, World of Warcraft, StarCraft, Diablo, Hearthstone, Heroes of the Storm, Overwatch, Candy Crush Saga та багато інших популярних ігор. Це ім’я, врешті-решт! Так, останнім часом ім’я Activision Blizzard було трохи підмочено низкою скандалів та невдалих анонсів, але це все ще ім’я.

«Поки ця транзакція не буде завершена, Activision Blizzard та Microsoft Gaming продовжуватимуть працювати незалежно», – заявив сьогодні керівник Xbox Філ Спенсер. «Після завершення угоди бізнес Activision Blizzard буде підпорядковуватися мені як генеральному директору Microsoft Gaming.»

«Після закриття угоди ми запропонуємо якомога більше ігор Activision Blizzard у межах Xbox Game Pass та PC Game Pass, як нові проєкти, так і ігри з неймовірного каталогу Activision Blizzard. Сьогодні ми також оголосили, що зараз у Game Pass понад 25 мільйонів передплатників. Як завжди, ми з нетерпінням чекаємо на продовження додавання цінності та більше чудових ігор у Game Pass» – додав Філ Спенсер.

Угода Microsoft – Activision Blizzard є найбільшим придбанням на ринку відеоігор за усі часи. Більш того, це одна з найбільших покупок в бізнес-історії взагалі. На рівні зі злиттям Exxon та Mobil чи AT&T та Time Warner.

Відразу після оголошення новини акції Activision виросли майже на 38% до $65,39, перш ніж їх продаж зупинили.