За неофіційною інформацією, багатокористувацький шутер Battlefield 2042 може перейти на модель розповсюдження free-to-play — такими чутками поділився незалежний журналіст Том Хендерсон, посилаючись на власні джерела.

За його словами, видавець Battlefield 2042, компанія Electronic Arts дуже незадоволена поточним станом справ останньої частини цієї відомої серії шутерів і розглядає різні варіанти виправлення ситуації. Судячи з усього, не допомогли ні зміни в EA/DICE, ні безкоштовні вихідні та знижки всього лише через місяць після релізу – на сьогодні у Battlefield 2042 показник одночасних гравців нижчий за Battlefield V та навіть Battlefield 1, що вийшов більше ніж 5 років тому.

Battlefield 2042 може стати free-to-play

Звісно, можливий перехід Battlefield 2042 на f2p — це наразі лише слова одного журналіста, але Том Хендерсон в минулому вже довів, що його заявам щодо серії Battlefield можна довіряти. Поки що він не оприлюднив ніякої більш детальної інформації та пообіцяв це зробити найближчим часом, після додаткових консультацій з розробниками, аналітиками та юристами.