Неймовірна угода Microsoft – Activision Blizzard дійсно сколихнула ігровий ринок. Sony, акції якої дуже болісно відреагували на «демарш» Microsoft, не забарилася з відповіддю, та за $3,6 млрд придбала студію Bungie, творців ігрових серій Destiny та Halo.

Так, наразі у Bungie, на відміну від Activision Blizzard, усього одна гра у лінійці, але досить непогана – Destiny 2. До того ж тут нема негативного додатка у вигляді сексуальних скандалів та токсичної атмосфери.

Пікантності домовленості Sony – Bungie додає той факт, що у 2000–2007 рр. Bungie була часткою Microsoft, а потім тривалий час працювала з… Activision Blizzard. І ось у останньому випадку «розлучення» було досить болячим та супроводжувалось витоками конфіденційної інформації й взаємними звинуваченнями.

«У нас були міцні партнерські стосунки з Bungie з моменту заснування франшизи Destiny, і я не можу бути більш схвильованим, що офіційно привітав студію в сім’ї PlayStation», — сказав GI.biz президент і генеральний директор Sony Interactive Entertainment Джим Райан.

«Ми будемо продовжувати самостійно публікувати та творчо розвивати наші ігри», – додав Піт Парсонс, генеральний директор Bungie. – «Ми продовжуватимемо керувати єдиною спільнотою Bungie. Наші ігри залишаться там, де знаходиться наша спільнота, де б вони не захотіли грати».

Тобто Bungie залишиться багатоплатформною студією, а підтримка Destiny 2 продовжиться на платформах PlayStation, ПК та Xbox.

«І Bungie, і SIE вірять, що ігрові світи – це лише початок того, чим стане наша IP.» – додав Піт Парсонс. Можливо це натяк на екранізацію Destiny?

Як би то не було, угоду Sony – Bungie важко назвати симетричною відповіддю на альянс Microsoft – Activision Blizzard. З іншого боку, і ухвалення такої угоди буде набагато простіше, навряд чи у регуляторів виникнуть якісь питання.