ДП «Авіалінії Антонова» виступило з офіційною заявою стосовно того, що тимчасовим аеропортом базування для 5 останніх Ан-124, що належать компанії, замість зруйнованого Гостомеля стане Лейпциг, Німеччина.

Літаки повітряного флоту ДП «Антонов» тимчасово базуються в аеропорту Лейпцигу, Німеччина.
У зв’язку з неможливістю виконання міжнародних авіарейсів з України, п’ять літаків типу Ан-124-100 «Руслан» тимчасово базуються в аеропорту Лейпцигу. Там організовано роботу філії авіатранспортного підрозділу (АТП) ДП «Антонов», відомого в світі як авіакомпанія «Авіалінії Антонова», та облаштована база для технічного обслуговування зазначених повітряних суден.
Це дозволило ДП «Антонов» продовжити виконання комерційних та державних замовлень з перевезення надважких та великогабаритних вантажів, а також зберегти за собою позиції лідера в цій ніші світового ринку.
Після перемоги над рашистськими окупантами та проведення комплексу робіт з відновлення працездатності аеропорту «Київ-Антонов-2», він знову стане базовим для флоту «Русланів» авіакомпанії «Авіалінії Антонова».

Зверніть увагу, що ДП «Антонов» каже лише про п’ять літаків Ан-124. Як відомо, ще один «Руслан» та Ан-22 «Антей» – пошкоджені в Гостомелі, а ось інформації про сьомий Ан-124-100 ніде нема.

«Антонов» планує перевести до Лейпцигу не лише п’ять Ан-124, але й запчастини, запасні двигуни, технічний персонал та пілотів, необхідних для їх обслуговування. У наступні 12 місяців флот «Авіаліній Антонова» має виконати 385 рейсів.

«Авіалінії Антонова» перебазують свої літаки до Лейпцига

Нагадаємо, що Ан-124 «Антонова» допомагають доставляти до України зброю. Крім того, нестача цих важких літаків спричинила кризу у космічній галузі.

Бажаємо «Авіалініям Антонова» вдалого перебазування та скорішого повернення додому. Також сподіваємось, що Україна таки отримає як репарації 12 транспортних літаків Ан-124-100 «Руслан» від російської авіакомпанії «Волга-Днєпр».