Як виявилось, повномасштабна війна в Україні так чи інакше зачепить майже усі країни світу. Внаслідок зірваної посівної та блокади українських портів на Чорному та Азовських морях очікується глобальна продовольча криза, яка потенційно призведе до численних жертв в Африці. А через нестачу унікальних українських літаків Ан-124 «Руслан» виникнуть проблеми у деяких космічних компаній та агенцій. Про це пише Spacenews.

Річ у тому, що окрім маленьких супутників, які SpaceX запускає пачками майже по декілька десятків штук, існують ще великі та важкі супутники, у першу чергу комунікаційні, що запускаються на геостаціонарну орбіту. Зазвичай такі супутники збираються у виробничих центрах компаній, а потім доставляються до місця запуску… правильно, вантажними літаками. І досить велику частину цих дуже коштовних, потребуючих обережного ставлення витворів перевозили саме літаки Ан-124.

Нестача вантажних літаків Ан-124 може призвести до затримки деяких космічних проєктів

Як ви вже знаєте, частина українських Ан-124 була пошкоджена під час боїв за Гостомель, а російські Ан-124 не доступні внаслідок санкцій та арешту, накладеного на них за заявою ДП «Антонов». Тож у деяких випадках, наприклад для запусків з французького космодрому Куру, виробники вимушені будуть шукати альтернативу Ан-124.

Це може бути доставка по морю або автомобільним транспортом, якщо річ йде про виробників з США. У будь-якому разі це набагато повільніше і потрібує додаткових заходів з охорони, страхуванню та таке інше. В підсумку, кошторис проєктів зросте, як і час виконання, що може призвести до переносу деяких запусків.

Нестача вантажних літаків Ан-124 може призвести до затримки деяких космічних проєктів

Тим часом виробники літаків розглядають можливість сертифікації інших великих вантажних повітряних суден для транспортування супутників GEO. Серед варіантів – Airbus 300-600ST Beluga, який вже декілька разів брав участь у подібних доставках. Але «Білуг» теж небагато, з 1992 по 1999 рік було побудовано лише 5 подібних літаків.

«Ми уважно стежимо за ситуацією щодо транспортування супутників разом з нашими партнерами, клієнтами та постачальниками», – каже представник Airbus Defence and Space Ральф Генріх – «Ми продовжуємо підготовку до проєкту Beluga Transport. Поки що робити якісь висновки із ситуації ще зарано».

Скільки часу потребує підготовка Airbus 300-600ST Beluga для сертифікації поки що незрозуміло, як незрозуміло і скільки доступних для найму Ан-124 «Руслан» залишилось у світі й де вони зараз знаходяться.