За заявою ДП «Антонов» накладено арешт на 12 транспортних літаків Ан-124-100 «Руслан» російської авіакомпанії «Волга-Днєпр». Інтереси ДП «Антонов» у цій справі представляє українська юридична фірма «Ілляшев та Партнери», яка і сповістила про це. Про арешт літаків йдеться в ухвалі Святошинського районного суду м. Києва.

«Ухвалу було направлено всім компетентним органам у відповідних юрисдикціях. Отже, наразі процедуру виконання цього забезпечувального заходу вже запущено», – зазначив старший партнер, керівник практики міжнародного арбітражу «Ілляшев та Партнери» Роман Марченко.

Згідно з рішеннями місцевої влади трьом літакам Ан-124-100 «Руслан» авіакомпанії «Волга-Днєпр» заборонено виліт із Німеччини, одному – з Канади. Арешт накладено з метою забезпечення збереження речових доказів та подальшого відшкодування збитків.

Україна заарештувала 12 транспортних літаків Ан-124-100 «Руслан» російської авіакомпанії «Волга-Днєпр»

«Росавіація» незаконно надала право компанії, що входить до групи компаній «Волга-Днєпр», видавати сертифікати льотної придатності на «Руслани». Фактично останніми роками «Волга-Днєпр» видавала сертифікати сама собі, ставлячи під загрозу безпечну експлуатацію повітряних суден, що є кричущим порушенням положень міжнародних конвенцій», – пояснили в «Ілляшев та Партнери».

Літаки мають бути передані українському Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Україна заарештувала 12 транспортних літаків Ан-124-100 «Руслан» російської авіакомпанії «Волга-Днєпр»

«Волга-Днєпр» – російська вантажна авіакомпанія, заснована у 1990 році в місті Ульяновськ (Росія). З 2006 року розпочала співробітництво з українською компанією «Авіалінії Антонова». Відповідно до умов договору російська сторона здійснювала весь логістичний менеджмент, розпоряджаючись літаками «Антонова» і самостійно розподіляла прибуток, основна частина якого залишалася в Росії.

Після розриву договору з початком російської збройної агресії проти України у 2014 р. «Авіалінії Антонова» нарощували власні обсяги перевезень і значно випередили російську «Волга-Днєпр». В розпорядженні «Волга-Днєпр» перебували 12 літаків Ан-124-100 «Руслан» і 5 Іл-76. «Авіалінії Антонова» до початку війни оперували 7 Ан-124-100 «Руслан», одним Ан-225 «Мрія» і 5 іншими вантажними літаками виробництва ДП «Антонов». Базовий аеропорт «Авіалінії Антонова» – Гостомель.