Анонсований 31 січня 2022 р. NFT-проєкт MetaWorms від творців легендарних «Черв’яків», студії Team17, був припинений лише через добу після запуску через різку критику з боку гравців, журналістів та навіть співробітників і партнерів компанії.

Team17 анонсувала начебто екологічно чистий проєкт MetaWorms 31 січня 2022 р. та продемонструвала першого колекційного черв’яка, Полковника присипаного різнокольоровими блискітками зі святою гранатою у руці.

Team17 припинила свій NFT-проєкт MetaWorms через добу після запуску

Для створення токенів планувалось використовувати «побічну гілку» Ethereum, а частку виручки з продажу NFT відправляти на підтримку перероблення відходів за допомогою хробаків. Але не сталося.

Як з’ясувалося частина співробітників Team17 взагалі нічого не знала про такі плани компанії, а ті, кому це було відомо, виступали проти. Ясна річ, гравці теж залишились незадоволеними та виразили своє відношення у соцмережах.

Тому вже ввечері 1 лютого 2022 р. офіційний акаунт Team17 об’явив про припинення найкоротшого NFT-проєкту 2022 р.

«Сьогодні Team17 повідомляє про закриття проєкту MetaWorms NFT. Ми прислухалися до думок та побоювань шанувальників студії, наших партнерів та ігрової спільноти, у зв’язку з чим вирішили піти зі сфери NFT.»

Випадок з Team17 не єдиний за останній час, коли розробники ігор потрапляють під критику у зв’язку з планами NFT-експансії. Наприкінці минулого року автори S.T.A.L.K.E.R. 2 так само швидко анонсували NFT та відмовилися від своїх планів. Скандал викликало й бажання Ubisoft поринути у NFT-всесвіт. Бо більш, виявилося, що NFT від Ubisoft взагалі не потрібні гравцям, ніхто не купує їх. Нещодавно NFT розкритикували впливові Кен Кутарагі та Ілон Маск.