Останнім часом від слів на кшталт “Метавсесвіт” або “NFT” неможливо втекти. Дійшло до того, що Facebook перейменувала себе на Meta, а Twitter дозволив користувачам встановлювати NFT-зображення у якості аватарів.

Проте, як з’ясувалося, далеко не всі лідери індустрії вважають ці новації корисними або цікавими. Що концепція Метавсесвіту, що концепція цифрових прав власності на зображення, зазнали різкої критики з боку творця PlayStation Кена Кутарагі та голови Tesla/SpaceX Ілона Маска.

Кен Кутарагі та Ілон Маск розкритикували NFT та Метавсесвіт

“Бути в реальному світі дуже важливо, а мета метавсесвіту – бути напівреальним у віртуальному світі. Я не бачу сенсу робити щось подібне”, — сказав винахідник PlayStation Кен Кутарагі в недавньому інтерв’ю Bloomberg.

“Ти вважаєш за краще бути блискучим аватаром замість справжнього себе? Ну, це нічим не відрізняється від анонімних форумів. Пристрої ізолюють вас від зовнішнього світу, і з цим я не можу погодитися. Ці пристрої просто дратують”, — додав він.

Своєю чергою, Ілон Маск розкритикував інтеграцію NFT у соціальній мережі Twitter. За словами генерального директора Tesla та SpaceX, таким чином компанія витрачає свої інженерні ресурси, які мають використовуватись для боротьби з хакерами та спамом.

Маск є великим прихильником криптовалют та технології блокчейн. Але його оптимізм зовсім не поширюється на популярні останнім часом концепції NFT та Метавсесвіту. Висловлювання Кена Кутарагі, який вважає віртуальні світи та VR-шоломи “дратівливими та безглуздими”, генеральний директор SpaceX і Tesla назвав “великою мудрістю”.