S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl більше не включатиме NFT, оголосила в четвер компанія-розробник GSC Game World. Ця новина з’явилася після того, як у середу було зроблено оголошення, яке зазнало різкої критики, а в четвер студія опублікувала, а потім видалила пояснення, в якому спочатку намагалася пояснити, за яких причин в грі будуть присутні ці цифрові товари.

“Ґрунтуючись на отриманих відгуках, ми вирішили скасувати все, що пов’язано з NFT в S.T.A.L.K.E.R. 2”, – йдеться у новій заяві. “Інтереси наших фанатів та гравців є пріоритетом для команди. Ми створюємо цю гру для того, щоб ви насолоджувалися нею, чого б це не вартувало. Якщо вам не все одно, то і нам не все одно”.

Нагадаємо, у середу компанія GSC Game World оголосила, що співпрацюватиме з NFT-платформою DMarket у створенні цифрових предметів для гри. Один з токенів, який планувалося запропонувати, дозволяв власнику стати “металюдиною”, що фактично означало перетворення на NPC у грі.

Цікаво, що спочатку студія намагалася виправдати свої дії та плани відносно впровадження NFT у грі, але дуже швидко видалила відповідне повідомлення. Можна тільки уявити, що творилося в студії в цей момент і як важко було вирішити скасувати вже заявлені нововведення.

Але в Інтернеті майже нічого не зникає безслідно, тому наші читачі мають можливість ознайомитися з видаленою заявою студії. Зрештою, це також своєрідний документ нашої ери.

“S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl – це справді найбільша і найскладніша гра, яку ми коли-небудь створювали”, – заявили тоді в GSC Game World. “Всі кошти, які ми заробимо в процесі розробки (включаючи потенційний дохід від NFT), будуть витрачені на покращення довгоочікуваної гри, щоб зробити її ще кращою”.

У грі S.T.A.L.K.E.R. 2 не буде NFT: студія не витримала критики з боку гравців

Ця історія, сподіваємося, стане хорошим уроком для всіх розробників ігор.