Fellas або NAFO (North Atlantic Fella Organization) не тільки отримали офіційну подяку від Міноборони України за свій вклад в боротьбу з російською пропагандою, але й скоро матимуть власну гру Fella Game. Її створює український розробник Сергій, активний учасник руху NAFO з ніком S K 🇺🇦, щоб зібрати кошти для ЗСУ.

Український розробник створює гру про NAFO – Fella Game

«Я почав працювати над цим проєктом, тому що хотів знайти спосіб зберегти своє психічне здоров’я. Перестати переглядати новини кожні 5 хвилин і не шукати спосіб наповнити мозок під час повітряної тривоги. Опублікувавши кілька оновлень у своєму Твіттері, я зрозумів, що це може бути цікаво іншим людям. З того моменту я почав думати, як за допомогою цього проєкту зібрати кошти для Збройних Сил України. Це моя головна мета на цей час, саме вона штовхає мене вперед» – розказує Сергій.

Розробка гри почалася 28 липня, автор вибрав для неї жанр — метроїд (Metroidvania), коли герой отримує якісь нові здібності й завдяки цьому може просуватися далі.  Так само, як наші Збройні сили отримують нове озброєння та визволяють країну, зазначає розробник.

Fella Game розробляється з використанням Godot Engine, який, як зізнається Сергій, він до початку роботи над проєктом «на очі не бачив».

«Треба було чимось зайняти мозок, ось я й знайшов собі заняття на час після роботи; цей проєкт я роблю виключно по вечорах» – каже автор.

Окрім Godot Engine, використовується Sprite для малювання піксельної графіки. Раніше у розробника також не було в цьому досвіду.

Український розробник створює гру про NAFO – Fella Game

Якщо уважніше придивитися до гри, то можна побачити дуже багато відсилок на різноманітні меми. Так, наприклад, після перемоги над ворогом на його місці розквітає соняшник, а гравець отримує знакову кількість балів за це. Є меми більш відомі, є менш. Наприклад мало хто знайомий з оцим:

Для будь-якої гри дуже важливою є музика. Її для Fella Game запропонував написати один з користувачів Твіттера.

«Коли він мене запитав, що я бажаю отримати – я просто сказав, що хочу якусь національну 8-бітну тему. І він зробив геніальну річ, тому що музика, яка звучить у грі – це насправді гопак» – розказує Сергій.

Зараз гра, точніше, геометрія мапи, завершена приблизно на 40-50%, але розробник зізнається, що в нього ще дуже багато цікавих ідей, тому якщо казати про загальний об’єм, то зараз готово приблизно 25% гри. В планах Сергія додати ще 3-4 різноманітних ворогів, 4 боси, та 3 візуально інші локації.

Український розробник створює гру про NAFO – Fella Game

Через те, що розробкою проєкту займається одна людина, та ще й у вільний від основної роботи час, то на його завершення може піти декілька місяців.

Зараз альфа-версію гри можна спробувати за цим посиланням. А про всі оновлення автор пише в окремому треді у Твіттері.

Поки що Сергій планує зробити гру безплатною для всіх, та доступною через вебсайт. Єдиною монетизацією, скоріше за все, будуть добровільні благодійні внески у фонд «Повернись Живим». Люди, які відправлять автору гри знімок з екрана зі своїм внеском, зможуть потрапити у фінальні титри Fella Game.