Pornhub почав блокувати доступ до контенту користувачам у ще двох американських штатах – Північній Кароліні та Монтані. Про це повідомляє The Verge.

У такий спосіб Pornhub протестує проти законодавства, яке вимагає від сайтів для дорослих підтверджувати вік користувачів шляхом цифрової ідентифікації. В обох штатах такі закони набули чинності з 1 січня 2024 року.

Тож тепер місцеві мешканці більше не мають доступу до Pornhub та інших сайтів компанії Aylo. До таких дій порносайт вдається не вперше – минулого літа він заблокував доступ для користувачів у штатах Міссісіпі та Вірджинія. Також сайт не можуть відвідати мешканці Луїзіани, Юти та Арканзасу.

Як відомо, Pornhub протестує саме через правила, які пропонує американське законодавство. Замість цифрової ідентифікації тут закликають використовувати ідентифікатори пристроїв.

Раніше також повідомлялося, що Pornhub, XVideos та Stripchat доведеться мати справу з більш жорсткими правилами, які діють в Європейському Союзі. Все через те, що вони потрапили до категорії «дуже великих онлайн-платформ» відповідно до європейського Закону про цифрові послуги.