1 липня в штатах Міссісіпі та Вірджинія в США набули чинності закони, що вимагають від сайтів для дорослих підтверджувати вік користувачів, попри зусилля Pornhub протистояти цьому законодавству. Про це пише Ars Technica.

Ці зусилля включають в себе блокування Pornhub доступу до користувачів у цих штатах. Також платформа намагається згуртувати користувачів і переконати законодавців у тому, що вимога ідентифікації для доступу до контенту для дорослих лише завдасть більшої шкоди користувачам у їхніх штатах.

Pornhub опублікував заяву в Twitter, в якій зазначив, що дії американських чиновників, спрямовані на запобігання доступу дітей до контенту для дорослих, є «чудовими». Але «спосіб, який багато обраних чиновників обрали для реалізації цих законів, є безсистемним і небезпечним».

Pornhub стверджує, що основною проблемою цих законів є те, що штати «не регулюють правозастосування». Це означає, що такі великі платформи, як Pornhub, швидше за все, будуть дотримуватися законів добровільно – інакше їм загрожують штрафи в розмірі до $1 млн щорічно.

Ще один вірогідний наслідок – користувачі, які прагнуть уникнути перевірки віку, просто перейдуть на інші платформи, які не вимагають ідентифікації особи й часто становлять загрозу для безпеки конфіденційності користувачів.

Pornhub вважає, що замість того, щоб вимагати від платформ підтвердження особи, законодавці повинні вимагати перевірки віку на пристроях.

Невдовзі закони про перевірку віку мають набути чинності ще в трьох штатах. Наступним буде Арканзас (31 липня), Техас (1 вересня) та Монтана (1 січня 2024 року). Поки не буде знайдено кращого рішення, Pornhub, який за даними SimilarWeb наразі є восьмим найбільш відвідуваним сайтом у США, ймовірно, продовжуватиме блокувати доступ все більшій кількості американських користувачів.

Як відомо, Pornhub – не єдиний, хто протестує проти цих законів. Минулого місяця Free Speech Coalition (FSC) подала до суду на Луїзіану через закон про перевірку віку, а виконавчий директор FSC Елісон Боден заявила, що подібні закони, прийняті в семи штатах, є неконституційними.