Високотехнологічні китайські компанії все більше заходять в автомобільний світ. Варто згадати електромобіль Xiaomі або кросовер AITO M5, що мав операційну систему Huawei.

Проте цього разу компанія вирушила ще далі – й виступила одним з засновників спільного підприємства, що буде виробляти великий кросовер AITO M9.

А він і справді великий: завдяки 5,2-метровій довжині та 3,11-метровій колісній базі, кросовер AITO M9 має запропонувати вдосталь простору для максимально комфортного розміщення шести людей.

Спорідненість з китайським технологічним гігантом подарувала безліч оригінальних рішень: фари xPIXEL з можливістю видавати написи/цифри, аудіосистему на 25 динаміків з адаптацією звуку в режимі реального часу, десяток дисплеїв в салоні – максимум навіть 32-дюймовий для задніх пасажирів.

Крім того, кросовер AITO M9 отримав сумарно 192 датчики та радари, що мають забезпечити функціонування різноманітних допоміжних систем для водія. Ще одна особливість моделі AITO M9 – пневматична підвіска з можливістю адаптації та налаштувань відповідно до типу доріг.

Техніка під капотом теж не підкачала: кросовер AITO M9 може запропонувати або повністю електричну, або PHEV-гібридну версію. В першому випадку йдеться про акумулятор ємністю 98 кВт⋅год. та запас ходу до 630 км, а сумарна потужність електромоторів сягає 530 «коней». В другому випадку потужність буде меншою (496 к.с.), але поєднання електромоторів та 1,5-літрового турбодвигуна обіцяє сумарний запас ходу 1400 км, з яких на електроприводі можна проїхати 170 км.

Продажі новинки AITO M9 в Китаї розпочинаються просто зараз. Вартість складає $65-80 тис. в залежності від версії та оснащення. Враховуючи нинішню популярність китайських електромобілів в Україні, як гадаєте – чи має шанси кросовер AITO M9 колись опинитись й на вулицях українських міст?