Xiaomi представила свій перший електромобіль SU7 та знову заявила про бажання стати провідним світовим виробником автомобілів за 15-20 років і конкурувати з Tesla та Porsche. Про це повідомили Bloomberg.

Седан SU7 матиме дві моделі, звичайну та двомоторну Max. Запас ходу Max складатиме 800 км на одному заряді, максимальна швидкість 265 км/год, а до 100 км розганятиметься за 2,78 секунди.

В той час звичайна модель матиме максимальну швидкість 210 км/год та зможе проїхати 668 км на одному заряді.

Xiaomi представила свій перший електромобіль SU7 та обіцяє створити конкуренцію Tesla та Porsche

Всередині авто стоятимуть батареї від виробників Contemporary Amperex Technology Co. Limited та BYD, в залежності від того, якою буде комплектація — на один чи два мотори.

Поки що компанія не назвала точну ціну нового електромобіля, однак Лей Цзюнь, співзасновник та виконавчий директор, натякнув, що вартість може варіюватися у районі від 99 до 400 тисяч юань ($14 000 – 56 000), а у продаж машина поступить наступного року.

«Мета Xiaomi — створити автомобіль мрії, який буде таким же хорошим, як Porsche і Tesla», — розповів Лей Цзюнь.

Через обмеження Пекіну на виробництво автомобілів для нових учасників на ринку, компанія співпрацювала з державною Beijing Automotive Group над виробництвом SU7.

Раніше Лей Цзюнь також заявив, що компанія хоче, аби SU7 могла конкурувати з Porsche Taycan Turbo з точки зору продуктивності та Tesla Model S за технологічними функціями.