Starfield була однією з найочікуваніших ігор. Новий великий проєкт від Bethesda, яка вперше за багато років випускає нове IP, яке, проте, так і не змогло стати насправді новим.

Гра має 86 965 оцінок та відгуків, які гравці залишили у Steam з моменту релізу, й вони «змішані», однак останні 7 372 оцінок опустились до «переважно негативних».

Здебільшого гравці жаліються на слабку історію та застарілий ігролад, який та те, що гра набридає й у ній стає нудно. І що цікаво, до такої думки доходять як гравці, які зіграли до 10 години, так і ті, хто награли понад 100.

«Я намагався. Я справді намагався. 62 години я намагався. Але, вибачте, гра зовсім не така хороша. Її проблеми добре задокументовані, і чесно кажучи, якби з усіх проблем, які має ця гра, було б лише 2 або 3, то я міг би з цим жити. Але всі разом узяті проблеми роблять це досить поганим досвідом, або, у найкращому випадку, «мех», — написав один з гравців.

Напередодні Bethesda також поділилась планами на Starfield на 2024 рік та поділилась статистикою. Так з моменту релізу у нову космічну пригоду на всіх платформах заграло понад 13 мільйонів людей. Далі студія планує випускати оновлення для гри кожних 6 тижнів, додаючи новий контент та зміни в ігроладі.

Також Bethesda працює над великим доповненням, яке заплановане на 2024, а Філ Спенсер вважає, що у гру гратимуть стільки ж, скільки у Skyrim, проте студії доведеться докласти чимало зусиль, щоб це було правдою.