Tesla має позапланово оновити програмне забезпечення понад двох мільйонів автомобілів у США. До таких дій компанія вдається після того, як американський регулятор виявив дефект у системі Autopilot, пише BBC.

Цьому передувало дворічне розслідування 956 аварій, які сталися під час використання технології. Його результати оприлюднила Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США (NHTSA).

«Автоматизовані технології мають великі перспективи для підвищення безпеки, але тільки тоді, коли вони застосовуються відповідально», – зауважили в адміністрації.

На щастя, власникам Tesla насправді не доведеться нікуди відганяти свої авто. Tesla розвʼяже проблему за допомогою бездротового оновлення ПЗ. Але формально NHTSA називає це відкликанням.

До слова, недавно колишній співробітник Tesla Лукаш Крупський заявив, що вважає технологію в безпілотних авто компанії недостатньо безпечною для використання на дорогах загального користування.

Навесні цього року він передав німецькій газеті Handelsblatt внутрішні дані автовиробника. Вони містили скарги водіїв на програмне забезпечення для гальмування та безпілотного водіння. Всередині компанії його стурбованість проігнорували.