Колишній співробітник Tesla Лукаш Крупський вважає технологію в безпілотних авто компанії недостатньо безпечною для використання на дорогах загального користування. Про це він розповів BBC.

Навесні цього року він передав німецькій газеті Handelsblatt внутрішні дані автовиробника. Вони містили скарги водіїв на програмне забезпечення для гальмування та безпілотного водіння. Всередині компанії його стурбованість проігнорували.

Зараз колишній співробітник компанії висловлює сумніви щодо використання штучного інтелекту в технології автопілота Tesla. За його словами, апаратне та програмне забезпечення не готові для безпечного використання.

«Це стосується всіх нас, бо ми, по суті, є експериментами на дорогах загального користування. Тож навіть якщо у вас немає Tesla, ваші діти все одно ходять пішохідним переходом», – сказав він.

Лукаш Крупський також виявив докази того, що автовиробник не дотримувався вимог безпеки. Водночас він додав, що інші співробітники Tesla обговорювали з ним випадки фантомного гальмування.