Клієнти Tesla впродовж кількох років повідомляли компанію про тисячі проблем із системою повного самостійного водіння (FSD). Про це йдеться в 100 ГБ даних, які викривачі Tesla передали німецькому виданню Handelsblatt, пише The Verge.

Інформація, яка містить скарги водіїв у США, Європі та Азії, охоплює період із 2015 року по березень 2022 року. У цей час клієнти компанії повідомили про понад 2400 проблем із самоприскоренням і 1500 – із гальмуванням, зокрема 139 повідомлень про ненавмисне екстрене гальмування та 383 повідомлення про «фантомні зупинки» через помилкові попередження про зіткнення.

Деякі інциденти стосувалися раптового гальмування або різкого прискорення. Окремі водії змогли благополучно впоратися з керуванням, але були й ті, хто опинився в кюветі, вдарився об стіну чи врізався в зустрічні авто. Згідно з документами, Tesla воліє тримати дані про свої транспортні засоби в таємниці.

Нагадаємо, що недавно сенатори США надіслали гендиректору компанії Tesla Ілону Маску листа, в якому висловили стурбованість повідомленнями, що Tesla використовує арбітражні застереження в контрактах, щоб уникнути публічної відповідальності за нестримну дискримінацію на робочому місці та шокуючі недоліки в безпеці транспортних засобів.

Раніше Tesla оголосила, що постачання її електромобілів у першому кварталі 2023 року склало 422 875 штук, з них 412 180 Model 3 і Y та 10 695 Model S і X. Це рекордний показник для Tesla, що на 36% перевищує результати першого кварталу 2022 року і на 4% – попереднього кварталу.