Tesla таки може судитися бодай з деякими власниками Cybertruck за перепродаж авто протягом першого року з дати поставки. Про це пише Engadget із посиланням на Electrek.

Йдеться про відповідний пункт в угоді про замовлення. Про нього стало відомо в листопаді – за лічені тижні перед початком поставок Cybertruck.

Відповідно до цього пункту, власникам електричного пікапа забороняється без дозволу Tesla перепродавати Cybertruck в зазначені терміни. Інакше компанія може звернутися за судовою забороною або вимагати компенсації в розмірі $50 тис.

Інформація про такі умови виробника сколихнула соцмережі. Невдовзі після цього Tesla непомітно прибрала з угоди наведений пункт. Але, схоже, зробила це тимчасово.

Клієнти Cybertruck, які встигли зробити замовлення на конфігурацію Foundation Series вартістю $120 тис., отримали угоду про замовлення. І в ній суперечливий пункт досі є.

Судячи з копії, розміщеної на форумі Cybertruck Owners Club, покупці погоджуються не продавати свої автомобілі протягом першого року з моменту покупки.

У разі, якщо вони захочуть таки продати авто, то виробник залишає за собою право викупити машину за зниженою ціною. Автовласники зможуть продати Cybertruck, не маючи проблем із Tesla, лише якщо компанія відмовиться купувати авто та надасть письмову згоду на продаж третій стороні.

Поки невідомо, стосуватиметься це правило всіх покупців Cybertruck чи лише власників Foundation Series.

Заборона перепродажу протягом певно терміну ексклюзивних та дуже дорогих (йдеться про мільйони доларів), вироблених обмеженою кількістю  супер- та гіперкарів дійсно існує. Але зазвичай порушення цієї умови призводить не до судового позиву, а до пожиттєвої заборони на купівлю авто конкретного бренда. Але щоб така заборона стосувалася  звичайного пікапа…