Tesla придумала дивний спосіб боротися з масовими перепродажами свого електричного пікапа Cybertruck, постачання якого має розпочатися вже 25 листопада.

В угоді про замовлення компанія прописала, що нові власники пікапа не зможуть продати його протягом першого року з дати доставки. Виключенням можуть бути тільки ті випадки, коли власники автомобілів зможуть в письмовій формі обґрунтувати причину продажу та отримати від Tesla, знову ж таки, письмовий дозвіл. Окрім того, вони мають надати компанії достатній час, щоб самій викупити Cybertruck.

У випадку, якщо власники все ж вирішать на свій розсуд продати електричний пікап, Tesla буде вимагати від них компенсацію у розмірі $50 000, або відшкодування у вигляді вартості перепродажу, в залежності від того, яка сума буде більшою.

«Ви розумієте та визнаєте, що Cybertruck спочатку буде випущено в обмеженій кількості. Ви погоджуєтеся, що ви не будете продавати або іншим чином намагатися продати автомобіль протягом першого року з дати його доставки.

Попри вищевикладене, якщо вам необхідно продати автомобіль протягом першого року з дати його доставки з будь-якої непередбачуваної причини, і компанія Tesla погоджується з тим, що ваша причина є підставою для винятку з її політики заборони перепродажів, ви погоджуєтеся повідомити про це компанію Tesla в письмовій формі та надати компанії Tesla достатній час для того, щоб викупити у вас автомобіль на власний розсуд і за ціною придбання, зазначеною у вашому Листі остаточної ціни, за вирахуванням $0,25 за кожну милю пробігу, розумного зносу та вартості ремонту автомобіля відповідно до Косметичних та механічних стандартів для вживаних транспортних засобів Tesla.

Якщо Tesla відмовляється придбати ваш автомобіль, ви можете перепродати ваш автомобіль третій особі лише після отримання письмової згоди від компанії Tesla. Ви погоджуєтеся, що в разі порушення вами цього положення або якщо у компанії Tesla виникнуть обґрунтовані підстави вважати, що ви збираєтеся порушити це положення, компанія Tesla може звернутися за судовою забороною, щоб запобігти передачі права власності на Транспортний засіб, або вимагати від вас відшкодування збитків у розмірі $50 000 або вартості, отриманої як компенсація за продаж або передачу, залежно від того, яка з цих сум є більшою. Компанія Tesla також може відмовити вам у продажу будь-яких майбутні транспортні засоби» – йдеться в угоді про покупку Tesla.

З усього вищезазначеного виходить, що власники Cybertruck по суті не мають права розпоряджатися своїм майном протягом першого року володіння та продати електричний пікап на власний розсуд.

Нагадаємо, раніше зʼявилися перші знімки Tesla Cybertruck у чорному кольорі, які показали низьку якість збірки електричного пікапа.