Tata Group планує побудувати один із найбільших в Індії заводів зі збирання iPhone, що відповідає амбіціям Apple наростити виробництво в цій країні. Про це пише Bloomberg.

За словами інформованих джерел, Tata хоче побудувати підприємство в місті Хосур у штаті Тамілнад на півдні країни. Тут планують встановити 20 складальних ліній та впродовж двох років працевлаштувати 50 тис. людей.

Мета полягає в тому, щоб ввести цей завод в експлуатацію вже за 12-18 місяців. Apple і Tata, ймовірно, можуть закликати уряд країни виділити субсидії для цього проєкту.

У жовтні стало відомо, що Tata Group розпочне виробництво iPhone в Індії для місцевого та світового ринків. Про це оголосили після того, як рада директорів тайванської компанії Wistron схвалила угоду з продажу заводу Wistron InfoComm Manufacturing (India) Pvt в південній частині Індії компанії Tata. Сума угоди склала за $125 млн.

Також повідомлялося, що Apple надає перевагу тому, щоб купляти акумулятори для майбутнього iPhone 16 на індійських заводах. Компанія вже проінформувала постачальників комплектуючих щодо своїх намірів.