Apple надає перевагу тому, щоб купляти акумулятори для майбутнього iPhone 16 на індійських заводах. Про це повідомляє Business Today із посиланням на The Financial Times.

Компанія проінформувала постачальників комплектуючих щодо своїх намірів. Вони відповідають стратегії технологічного гіганта, яка спрямована на диверсифікації ланцюжка поставок та виведення виробництва з Китаю.

За інформацією видання, виробників акумуляторів заохочують до створення нових заводів в Індії. Серед них – китайська компанія Desay. А от тайванську Simplo Technology закликали розширити виробничі потужності в Індії, щоб задовольнити майбутні замовлення.

Цього тижня також стало відомо, що японський виробник TDK Corp побудує в Індії підприємство для виробництва акумуляторних елементів, які використовуватимуться в iPhone індійського виробництва.

Нагадаємо, що Tata Group розпочне виробництво iPhone в Індії для місцевого та світового ринків. Про це в Індії оголосили в жовтні після того, як рада директорів тайванської компанії Wistron схвалила угоду з продажу заводу Wistron InfoComm Manufacturing (India) Pvt в південній частині Індії компанії Tata за $125 млн.