Tata Group розпочне виробництво iPhone в Індії для місцевого та світового ринків. Про це заявив молодший міністр інформаційних технологій Індії Раджив Чандрасекар, пише TechCrunch.

Таке оголошення він зробив після того, як рада директорів тайванської компанії Wistron схвалила угоду з продажу заводу Wistron InfoComm Manufacturing (India) Pvt в південній частині Індії компанії Tata за $125 млн.

Wistron – один із трьох виробників iPhone в Індії. Угоду уклали після того, як компанії понад рік вели переговори про її умови. Її реалізація означає, що Tata стане першої індійською компанією, яка збиратиме iPhone.

Як відомо, Tata Group працює у різних галузі. Наприклад, до сфер її інтересу входить виробництво сталі – компанія Tata Steel входить до переліку найбільших світових продуцентів цього металу. Крім цього, Tata надає послуги технічного консалтингу.

Тим часом Apple все більше звертає увагу на Індію, яка вважається другим за величиною ринком смартфонів у світі. В межах ініціативи «Зроблено в Індії» загальний обсяг виробництва мобільних телефонів у країні в період 2014-2022 років перетнув позначку у 2 млрд одиниць.