Світові бренди зупиняють корпоративну рекламу на X. Однак гендиректора платформи Лінда Яккаріно переконана, що все це лише тимчасово. Про це вона написала в службовій записці під назвою «Наша робота має значення» до співробітників соцмережі, повідомляє The Verge.

Великі компанії почали відмовлятися від рекламних оголошень на X після скандалу, який виник минулого тижня. Тоді організація Media Matters заявила, що реклама брендів з’являється поруч із пронацистським та прогітлерівським контентом.

Як наслідок, від реклами в соцмережі відмовилися такі гіганти, як IBM, Apple та Disney. Проте Лінда Яккаріно, схоже, сповнена ентузіазму та вважає такий стан справ тимчасовим.

«Хоча деякі рекламодавці, можливо, тимчасово призупинили інвестиції через оманливу та маніпульовану статтю, цифри покажуть реальну картину… ми дуже чітко заявляємо про наші зусилля в боротьбі з антисемітизмом і дискримінацією, оскільки для них немає місця ніде в світі», – написала вона в листі до співробітників.

Лінда Яккаріно також вважає, що немає жодної іншої платформи, яка б «так наполегливо працювала над захистом свободи слова, як X». За її словами, робота команди має вирішальне значення, але вона не завжди легка і викликає критику з боку тих, «хто не поділяє наших переконань».

Між тим, нинішня ситуація – далеко не поодинока. Приміром, в Центрі протидії цифровій ненависті (CCDH) нещодавно заявили, що X не модерує пости, які містять мову ворожнечі та пропагують антисемітські змови, дегуманізують мусульман і палестинців.