Компанія IBM негайно призупинила всю рекламу на платформі X Ілона Маска, повідомляє Reuters.

До таких заходів IBM вдалася після того, як з’ясувалося, що її рекламні оголошення були розміщені поруч із пронацистським та прогітлерівським контентом.

«IBM має нульову толерантність до мови ненависті та дискримінації, і ми негайно призупинили всю рекламу на X, поки ми розслідуємо цю абсолютно неприйнятну ситуацію», – підкреслили в компанії.

До того організація Media Matters виявила, що корпоративна реклама IBM, Apple, Oracle і Xfinity розміщується поряд з антисемітським контентом. У відповідь на це в X заявили, що контент, на який посилається Media Matters, більше не зможе заробляти гроші на своїх публікаціях.

За день до цього Ілон Маск втрапив у ще один скандал. Він підтримав антисемітський пост на платформі Х, в якому неправдиво стверджувалося, що члени єврейської громади розпалюють ненависть до білих людей.

До слова, в Центрі протидії цифровій ненависті (CCDH) виявили, що платформа X не модерує пости, які містять мову ворожнечі та пропагують антисемітські змови, дегуманізують мусульман і палестинців.