Платформа X не модерує пости, які містять мову ворожнечі та пропагують антисемітські змови, дегуманізують мусульман і палестинців. Про це йдеться у звіті Центру протидії цифровій ненависті (CCDH), повідомляє TechCrunch.

Організація проаналізувала 200 таких дописів, які були розміщені на 101 акаунті соціальної мережі Ілона Маск. Інформацію про те, що дописи містять мову ворожнечі, було надіслано 31 жовтня. Для цього, зокрема були використані відповідні інструменти X.

Однак у CCDH повідомили, що 196 дописів досі лишаються в мережі. Загалом вони зібрали понад 24 млн переглядів. Водночас у TechCrunch звернули увагу на те, що 82 зі 101 акаунта – це платні перевірені облікові записи.

«X намагається запевнити рекламодавців і громадськість, що вони контролюють мову ворожнечі, але наше дослідження показує, що це не більше ніж порожні слова», – зауважили в CCDH.

Раніше стало відомо, що внаслідок ініціатив Ілона Маска з обмеження доступу до платформи X було скасовано, призупинено або змінено понад 100 досліджень про соцмережу.

Йдеться про обмеження, накладені на критично важливі методи для збору даних на X. Вони позбавили можливості виявляти джерело та шляхи поширення неправдивої інформації під час подій в реальному часі.