Керівники брендів та маркетингові лідери звернулися до генеральної директорки X Лінди Яккаріно, щоб переконати її піти у відставку. Про це повідомляє Axios із посиланням на інформовані джерела.

«Питання більше не в розміщенні контенту або модерації контенту. Просто власник не є тим, із ким маркетологи можуть вести бізнес», – пояснив засновник і гендиректор консалтингової компанії AJL Advisory Лу Паскаліс.

За його словами, він написав Лінді Яккаріно в неділю вдень і закликав піти, «поки її репутація не постраждала». Між тим, Лу Паскаліс – не єдиний, хто розділяє подібні занепокоєння та радить їй звільнитися.

«Я думаю, що рекламна спільнота зараз працює над тим, щоб врятувати репутацію улюбленого члена нашої індустрії, який не поділяє поглядів Ілона Маска…», – додав гендиректор AJL Advisory.

На його переконання, Лінда Яккаріно не знала про погляди мільярдера, інакше не погодилася б на посаду гендиректора X.

Разом із тим обізнані джерела стверджують, що CEO X поки не розглядає можливість піти у відставку.

Як відомо, зараз чимало великих бізнесів згортають свою корпоративну рекламу на платформі через нещодавні антисемітські скандали. Втім, на подібний стан справ галузь звертала увагу неодноразово.

Приміром, у вересні гендиректор Apple Тім Кук визнав, що на платформі X є «деякі речі», які йому не подобаються. Він, зокрема вважає «огидною» проблему антисемітизму в соцмережі. Втім, йому до вподоби концепція, що платформа існує для дискусій.

Щодо Лінди Яккаріно, то до приходу на посаду гендиректорки X вона понад десять років керувала рекламним бізнесом NBCUniversal. За цей час вона здобула репутацію одного з найкмітливіших рекламних лідерів в індустрії.