Автомобіль Honda Prelude можна назвати якщо не легендою, то хоча б «визначним купе» 1980-1990-х років: кілька поколінь, приємний дизайн, потужні двигуни VTEC, версії з повно-керованим шасі (повертались задні колеса). Це не був суперкар, але купе Honda Prelude точно могло запропонувати щось цікаве – як в питаннях дизайну, так і витаннях задоволення від керування.

Проте на початку XXI сторіччя історія Honda Prelude завершилась. Компанія Honda пропонувала кілька інших купе, але не модель Prelude. Насправді потім завершилась також історія й цих купе – тож зараз компанія Honda намагається одним рішенням вирішити кілька питань: повернути відому назву Prelude, а також створити купе компактного-середнього розміру.

Концепт-кар нового купе Honda Prelude нещодавно був презентований на японському автосалоні. Й попри статус «концепт», все виглядає майже готовим до серійного виробництва – тобто, приблизно ось такий дизайн отримає серійний автомобіль Honda Prelude: лінія даху, поєднані фари та ліхтарі, підштамповки на дверях й колісних арках. Можуть змінитись дрібні деталі, але не загальний вигляд.

Також автомобіль Honda Prelude отримає гібридну силову установку. Наразі деталі не відомі, проте у компанії Honda є гібрид на моделях Honda CR-V та Honda Accord. Маючи в основі 2-літровий бензиновий двигун та додатковий електромотор, такий гібрид розвиває 204-207 «коней», чого цілком достатньо для купе формату Honda Prelude.

Більше інформації стане відомо ближче до початку серійного виробництва купе Honda Prelude – а це маже статись вже у 2024 році. Проте вже навіть зараз сам факт повернення купе Honda Prelude у тотальному світі кросоверів відверто надихає!