Можете казати, що Honda CR-V це японський кросовер, але головним ринком для нього є США. Тому й дебют нової генерації автомобіля відбувся там. І що приніс?

Як це зазвичай буває при зміні генерації, новий автомобіль став більшим за попередника. Кросовер Honda CR-V відтепер отримав 4,69-метровий кузов та 2,7-метрову колісну базу. При цьому кузов не лише зріс у розмірах, але й додав у жорсткості конструкції (+15%), що обіцяє покращення керованості й безпеки. Варто зауважити та змінені пропорції: передній стійки даху посунуто, капот додатково підкреслено, та й загалом автомобіль став більш «мужнім».

Технічна частина Honda CR-V суттєво не змінилась. Основним двигуном є 1,5-літровий 193-сильний бензиновий «турбо», що працює у парі з CVT-варіатором. Альтернативою виступає гібридна версія, створена на основі 2-літрового атмосферного двигуна та електромоторів – її загальна потужність дорівнює 207 к.с. (трошки менше, ніж у попередника), але крутний момент сягає 335 Нм (більше, ніж у попередника). Запропоновані версії з переднім або повним приводом.

Салон моделі Honda CR-V нової генерації нагадує інтер’єр Honda Civic: горизонтальні лінії, цифрова панель приладів, 9-дюймовий дисплей мультимедійної системи. Розробники обіцяють збільшення запасу місця для колін задніх пасажирів, сидіння зі шкіряним оздобленням та контрастним прострочуванням, комплекс систем безпеки Honda Sensing тощо.

Наразі відомо не тільки про дебют, а й про запланований старт продажів Honda CR-V вже до кінця літа – проте все це стосується США. Хоча згодом цей автомобіль стане «світовим», тобто буде продаватись у різних країнах.