Голлівудським акторам не вдалося домовитися про умови роботи з кіностудіями. Відповідні переговори між акторською гільдією SAG-AFTRA та Альянсом кіно- та телепродюсерів (AMPTP) зірвалися. Про це пише Engadget.

За інформацією SAG-AFTRA, це сталося через «тактику залякування» з боку студій. Річ у тім, що керівники компаній вирішили піти з нового раунду переговорів без жодних зустрічних пропозицій для акторів.

«Ми добросовісно вели з ними переговори, незважаючи на те, що минулого тижня вони представили пропозицію, яка, що шокує, коштувала менше, ніж вони пропонували до початку страйку», – додали також представники SAG-AFTRA.

Нагадаємо, що голлівудські актори оголосили страйк в липні. Серед головних причин те, що студії хочуть отримати ШІ-копії акторів, щоб безплатно та без часових обмежень їх використовувати. Навесні в Голлівуді також розпочався страйк сценаристів і питання використання ШІ було також одним із головних для її учасників. Ця акція нещодавно припинилася, але переговори з акторами досі тривають.

Тим часом стало відомо, що Netflix планує підвищити ціни після завершення страйку акторів.