Багатостраждальна Telltale Games, яка ніяк не може позбутися дивної любові до багатосерійних ігор, знову звільняє працівників. Про це пише IGN з посиланням на одного з колишніх співробітників студії.

Про звільнення сповістив у Twitter колишній художник студії Йона Хуанг.

«Це болюча тема, але я вважаю за потрібне додати до новин про звільнення в ігровій індустрії: Telltale звільнила більшість з нас на початку вересня. Статус TWAU2, я не розголошувати не можу (NDA).

Тепер я зосереджуюсь на тому, що для мене важливо – на власній грі та наступних словах: Ігрова індустрія, ми повинні СТВОРИТИ ПРОФСПІЛКУ.» – написав звільнений розробник.

Факт звільнення підтвердила IGN і Telltale Games.

«Через поточні ринкові умови, нам, на жаль, довелося нещодавно звільнити частину нашої команди. Ми серйозно поставилися до цієї події, і наше бажання розповідати історії та знаходити нові шляхи для цього залишається незмінним. Ми вдячні всім за їхню самовідданість у цій подорожі, і ми працюємо над тим, щоб підтримати усіх постраждалих. Усі проєкти, які зараз розробляються, все ще знаходяться в стадії виробництва, і наразі ми не маємо жодних оновлень по їх статусу.» – йдеться у коментарі Telltale Games.

Що ж, схоже The Expanse: A Telltale Series, яку розробляла Deck Nine, а видавала Telltale Games, не справдила надій компанії. Набагато сумніше те, що доля The Wolf Among Us 2 знову висить на волосині.

Гра, яка має багато фанатів та вважається кращою з ігор Telltale Games, мала вийти у вигляді другого сезону The Wolf Among Us ще у 2018 р., але через фінансові проблеми та закриття студії була скасована. Знову про проєкт згадали після відродження Telltale Games під керівництвом LCG Entertainment у 2019 р. The Wolf Among Us 2 анонсували ще під час The Game Awards 2019, але потім розробка застопорилася. Спочатку розробка велася на рушії Unreal Engine 4, а реліз було заплановано на 2023 р. Потім гра переїхала на Unreal Engine 5, а дата релізу з’їхала на 2024 р.

Що буде з багатостраждальною The Wolf Among Us 2 тепер, наразі невідомо. Але це дійсно остання надія Telltale Games. Якщо і ця гра не «вистрелить», то скоріше за все студія буде закрита остаточно.