Компанія Google використовувала нечесну тактику, щоб зашкодити пошуковій системі Bing від Microsoft. Про це заявив генеральний директор Microsoft Сатья Наделла, виступаючи як свідок в антимонопольній справі проти Google, пише The Wall Street Journal.

Під час свідчень у Вашингтоні він підтримав думку Міністерства юстиції США про те, що Google закріпив своє домінування у сфері інтернет-пошуку завдяки угодам з Apple. Вони зробили Google пошуковиком за замовчуванням у веббраузер Safari.

«…ви прокидаєтеся вранці, чистите зуби і шукаєте в Google, – сказав він, коментуючи наслідки цих угод. – При такому рівні формування звичок єдиний спосіб змінити ситуацію – це змінити налаштування за замовчуванням».

За словами гендиректора Microsoft, компанія потрапила в замкнуте коло, де Google використовує свою приблизно 90% частку ринку для постійного покращення результатів пошуку та збільшення прибутку. Це, своєю чергою, ще більше зміцнює її монополію пошуковика.

Також він переконаний, що уявлення про існування реального вибору на ринку є фальшивим.

Раніше повідомлялося, буцімто Microsoft обговорювала можливість продажу пошукової системи Bing компанії Apple приблизно у 2020 році. Угода дозволила б замінити Google як пошуковик за замовчуванням на пристроях виробника iPhone. Такі переговори мали ознайомчий характер.