Microsoft обговорювала можливість продажу пошукової системи Bing компанії Apple приблизно в 2020 році. Угода дозволила б замінити Google як пошуковик за замовчуванням на пристроях виробника iPhone. Про це пише Bloomberg із посиланням на обізнані джерела.

За їхніми словами, такі переговори мали ознайомчий характер. У них брали участь керівники Microsoft та старший віце-президент із сервісів Apple Едді К’ю.

І хоча в підсумку угоди не сталося, питання перемовин набуло нового значення через нинішній судовий процес Міністерства юстиції США проти Google. Технологічного гіганта, як відомо, звинувачують у зловживанні своїми домінуючими позиціями в сфері інтернет-пошуку.

Міністерство пробує доказати, що Google виплачував значні суми розробникам браузерів і смартфонів, щоб ті включали в них пошук компанії за замовчуванням. Відносини Apple із Google називають центральним питанням у цій справі.

Microsoft запустила Bing у 2009 році як конкурента Google, але компанія так і не змогла завоювати значну частку ринку. Google все ще займає основну частку галузі, а на Bing припадає менше 10% пошукових запитів.