Microsoft готова платити по $100-300 млн за вихід ігор від зовнішніх студій у Game Pass

Завдяки витоку документів у справі FTC проти Microsoft відкриваються нові цікаві подробиці щодо економіки Microsoft Game Pass. Наприклад щодо сум, які компанія готова платити партнерам за вихід ігор у Game Pass. Про це пише Axios.

Із внутрішньої переписки 2022 р. стало відомо, що Microsoft готова була викласти суму у $100 млн за вихід Assassin’s Creed Mirage у Game Pass у день релізу. Суму, яку EA могла запросити за Star Wars Jedi Survivor, в Microsoft оцінювали у $300 млн.

Цікаво, що у 2022 р. в Microsoft дуже недооцінювали потенціал Baldur’s Gate III і вважали, що можуть отримати гру у Game Pass в день релізу лише з $5 млн.

А ось Grand Theft Auto V – навпаки. У Microsoft готові були витрачати $12-15 млн щомісяця, щоб отримати гру у Game Pass. До речі, GTA V все ж таки з’явилася у каталозі сервісу у липні 2023 р.

Останні офіційні цифри, які Microsoft оприлюднила щодо Game Pass – це 25 млн передплатників у січні 2022 р. та $2,9 млрд доходів у 2021 фінансовому році. З того часу сервіс запрацював у додаткових країнах, у тому числі частково і в Україні. Крім того, вважається, що нещодавній реліз Starfield призвів до суттєвого зростання числа користувачів Game Pass.