Керівник ігрового підрозділу Microsoft поки «не відчуває необхідності» в новому Xbox

Керівник підрозділу відеоігор компанії Microsoft Філ Спенсер «не відчуває необхідності» випускати велике оновлення ігрової консолі Xbox. Про це він заявив після щорічної виставки Xbox Games Showcase в Лос-Анджелесі, пише Bloomberg.

«Це не той відгук, який ми отримуємо зараз, – сказав він. – Наразі ми цілком задоволені тим апаратним забезпеченням, яке у нас є».

За словами Філа Спенсера, Xbox посідає третє місце після консолей Switch від Nintendo та PlayStation від Sony. Microsoft все більше диверсифікує свою стратегію «доставлення» ігор, роблячи їх доступними через ігровий додаток для ПК та службу підписки Game Pass.

Водночас представник Microsoft зазначив, що його мета полягає в тому, щоб побажання гравців допомагали йому визначити шляхи розвитку продукту. Приміром, Xbox не бачила необхідності випускати проєкти, прив’язані до невзаємозамінних токенів або блокчейн-ігор. До цих тенденцій ігрова спільнота ставилася скептично.

«Ми не почали створювати купу NFT-ігор або блокчейн-ігор, – підкреслив Філ Спенсер. – Я просто хочу переконатися, що в основі ігор лежить досвід, який відчуває гравець, і ніщо інше».

Як відомо, виробники ігрових консолей традиційно випускають значні оновлення приблизно через три роки після виходу на ринок. Xbox Series S і X були випущені у 2020 році як частина дев’ятого покоління ігрових консолей. Вони конкурують з PlayStation 5 від Sony.

Нагадаємо, що Microsoft анонсувала нову консоль Carbon Black Xbox Series S із 1 ТБ пам’яті. Вона з’явиться у продажу по всьому світу з 1 вересня та коштуватиме $349,99. Консоль має таку ж апаратну потужність, як і оригінальна Series S. Але зовні вона виконана в матовому чорному покритті, як і її старша «сестра» Series X.